Schweitzer Fachinformationen
Wenn es um professionelles Wissen geht, ist Schweitzer Fachinformationen wegweisend. Kunden aus Recht und Beratung sowie Unternehmen, öffentliche Verwaltungen und Bibliotheken erhalten komplette Lösungen zum Beschaffen, Verwalten und Nutzen von digitalen und gedruckten Medien.
Karen McAthy is founder and co-owner of Blue Heron Creamery, a dairy-free, plant-based artisan cheese and vegan foods company in Vancouver, BC, which creates authentic and cultured non-dairy cheeses. McAthy is a sought-after educator in the world of plant-based food and award-winning author. www.blueheroncheese.com
Foreword Preface
Introduction
Chapter 1: On History and Definitions Cheese, a Product and a Process Terminology: Cheese Versus Cheeze Cheeze, Cheese, Crossover Methods: Definitions and Boundaries
Chapter 2: Equipment, Sanitization, and Food Safety Food Safety and Sanitization Tools and Equipment Ingredients
Chapter 3: Making Quick Non-Cultured Cheeze Non-Cultured Soft Cheeze Soaking nuts, seeds, and legumes Non-cultured Semi-firm or Set Cheezes Starches Gelling agents
Chapter 4: Fermentation and Culturing: Role in Cheesemaking Lactic Acid Fermentation LAB Acidification Rejuvelac Making rejuvelac Kefir: Water Kefir Versus Dairy Kefir Experimentation Water kefir as bulk starter Making water kefir Making coconut kefir using water kefir Back slopping Other Starter Cultures Probiotic capsules Miso Sauerkraut brine Tempeh culture Mesophilic direct-set culture
Chapter 5: Fresh Cultured Cheeses Forming and Aging for Short-Term Aging Coconut Kefir-based Cheeses Lactic Acid (cultured) Almond Curd Feta-style cheeses Longer-Aged Cheeses Cashew and coconut havarti/gouda-style cheeses Cheddar-style cheeses
Chapter 6: Mold Ripened Cheeses and Affinaging Before You Start White Mold Ripened Cheese Blue Cheese Method Affinaging Salt: dry salting, brining (soaking), washing Oil curing/leaf wrapping/bandaging Cold smoking
Chapter 7: Recipes: Putting Your Cheeses to Work More Cultured Foods (that are not cheese) Something Sweet Something Savory
Appendix 1: Resources Ingredients Tools and Equipment
Appendix 2: Record-keeping Cheesemaking Culturing Log Cheesemaking Observation Log
Appendix 3: Common Issues for Starter Cultures
Appendix 4: Choosing a Base
Appendix 5: Preparing Dry Beans
Index About the Author A Note about the Publisher
Dateiformat: ePUBKopierschutz: Wasserzeichen-DRM (Digital Rights Management)
Systemvoraussetzungen:
Das Dateiformat ePUB ist sehr gut für Romane und Sachbücher geeignet - also für „fließenden” Text ohne komplexes Layout. Bei E-Readern oder Smartphones passt sich der Zeilen- und Seitenumbruch automatisch den kleinen Displays an. Mit Wasserzeichen-DRM wird hier ein „weicher” Kopierschutz verwendet. Daher ist technisch zwar alles möglich – sogar eine unzulässige Weitergabe. Aber an sichtbaren und unsichtbaren Stellen wird der Käufer des E-Books als Wasserzeichen hinterlegt, sodass im Falle eines Missbrauchs die Spur zurückverfolgt werden kann.
Weitere Informationen finden Sie in unserer E-Book Hilfe.