AYDIN GASTRONOMI

 
 
IAU International (Verlag)
  • 1. Auflage
  • |
  • erschienen am 26. Januar 2018
  • |
  • 36 Seiten
 
E-Book | ePUB mit Adobe DRM | Systemvoraussetzungen
978-1-64226-026-7 (ISBN)
 

Eksi hamurdan ekmek üretimi mayadan ekmek üretimi yaygin olamamakla birlikte Anadolu'da halen sürdürülmektedir. Çok sayida mikroorganizmanin rol oynadigi bu teknik ile üretilen ekmeklerin maya ile üretilen ekmeklere göre üstün özellikleri vardir. Bu çalisma farkli yöntemlerde eksitilmis hamurdan üretilecek ekmekleri belli özellikleri yönünden karsilastirmak amaciyla gerçeklestirilmistir. Bu amaçla yogurt ile (A), boza ile (B) ve geleneksel (C) olmak üzere üç ayri eksi hamur elde edilmis; bunlardan tam bugday unu kullanilarak üç farkli ekmek yapilmistir. Ekmekler duyusal ve teknolojik özellikleri bakimindan analiz edilmistir. A grubu ekmekler incelenen bütün duyusal kriterler (kabuk rengi, ekmek içi rengi, doku, koku, tat, kivam) bakimindan en yüksek puanlari almistir. B grubu ekmekler ise doku hariç en düsük puanlara sahip olmustur. Pisme sirasinda en fazla kabarma A grubunda, en yüksek pisme kaybi A gurubunda, en yüksek asitlik degeri B grubunda, muhafaza sirasinda en fazla nem kaybi B grubunda saptanmistir. Dokuz günlük muhafazanin sonunda A ve C grubu ekmeklerde küf sayisi sirasiyla 2,48 ve 3,30 log kob/g iken boza ile yapilan B grubunda ise sayilabilir düzeyde küf gelisimi olmamistir. Elde edilen bulgulara göre yogurt kültürü ile eksitilen hamurlardan yapilan ekmeklerin duyusal ve fiziksel özellikleri bakimindan digerlerine üstün oldugu sonucuna varilmistir.

1. Auflage
  • Windows
  • 5,55 MB
978-1-64226-026-7 (9781642260267)
1642260266 (1642260266)

Dateiformat: EPUB
Kopierschutz: Adobe-DRM (Digital Rights Management)

Systemvoraussetzungen:

Computer (Windows; MacOS X; Linux): Installieren Sie bereits vor dem Download die kostenlose Software Adobe Digital Editions (siehe E-Book Hilfe).

Tablet/Smartphone (Android; iOS): Installieren Sie bereits vor dem Download die kostenlose App Adobe Digital Editions (siehe E-Book Hilfe).

E-Book-Reader: Bookeen, Kobo, Pocketbook, Sony, Tolino u.v.a.m. (nicht Kindle)

Das Dateiformat EPUB ist sehr gut für Romane und Sachbücher geeignet - also für "fließenden" Text ohne komplexes Layout. Bei E-Readern oder Smartphones passt sich der Zeilen- und Seitenumbruch automatisch den kleinen Displays an. Mit Adobe-DRM wird hier ein "harter" Kopierschutz verwendet. Wenn die notwendigen Voraussetzungen nicht vorliegen, können Sie das E-Book leider nicht öffnen. Daher müssen Sie bereits vor dem Download Ihre Lese-Hardware vorbereiten.

Weitere Informationen finden Sie in unserer E-Book Hilfe.


Download (sofort verfügbar)

2,99 €
inkl. 19% MwSt.
Download / Einzel-Lizenz
ePUB mit Adobe DRM
siehe Systemvoraussetzungen
E-Book bestellen

Unsere Web-Seiten verwenden Cookies. Mit der Nutzung des WebShops erklären Sie sich damit einverstanden. Mehr Informationen finden Sie in unserem Datenschutzhinweis. Ok