Aquatic Food Quality and Safety Assesment Methods

 
 
CRC Press
  • 1. Auflage
  • |
  • erschienen am 11. November 2020
  • |
  • 256 Seiten
 
E-Book | PDF ohne DRM | Systemvoraussetzungen
978-1-000-21841-1 (ISBN)
 

The book explains on the methods and procedures adopted for testing the quality and safety of aquatic food products. The analytical techniques available for testing the chemical constituents of aquatic food with separate chapters on the analysis of lipids, proteins, vitamins, and minerals are exhaustively given to determine their nutritional quality. The various methods for sensory, physical, biochemical and microbiological quality assessments of aquatic food are explicitly given with detailed protocols for easy adoption. Special chapters covering the chemical contaminants and permitted additives for residue monitoring are dealt, as they are important food safety requirements. This book will be very helpful for the food quality control technologists, food analysts, research scholars, and fisheries professionals as a holistic guide on a variety of testing procedures for facile adoption to meet the food safety and quality regulatory requirements.

Note: T& F does not sell or distribute the Hardback in India, Pakistan, Nepal, Bhutan, Bangladesh and Sri Lanka.

1. Auflage
  • Englisch
  • Milton
  • |
  • Großbritannien
Taylor & Francis Ltd
  • Für höhere Schule und Studium
5 schwarz-weiße Abbildungen, 5 schwarz-weiße Fotos, 35 schwarz-weiße Tabellen
  • 2,61 MB
978-1-000-21841-1 (9781000218411)
weitere Ausgaben werden ermittelt

R. Jeya Shakila, Department of Fish Quality Assurance and Management, Dr. J. Jayalalithaa Fisheries University

G. Jeyasekarana, Department of Fish Quality Assurance and Management, Dr. J. Jayalalithaa Fisheries University

1. Introduction 2. Analysis of Chemical Constituents 3. Analysis of Lipid Components 4. Analysis of Protein Components 5. Analysis of Vitamins 6. Analysis of Minerals 7. Sensory and Physical Quality Analysis 8. Biochemical Quality Analysis 9. Microbiological Quality and Safety Analysis

Dateiformat: PDF
Kopierschutz: ohne DRM (Digital Rights Management)

Systemvoraussetzungen:

Computer (Windows; MacOS X; Linux): Verwenden Sie zum Lesen die kostenlose Software Adobe Reader, Adobe Digital Editions oder einen anderen PDF-Viewer Ihrer Wahl (siehe E-Book Hilfe).

Tablet/Smartphone (Android; iOS): Installieren Sie die kostenlose App Adobe Digital Editions oder eine andere Lese-App für E-Books (siehe E-Book Hilfe).

E-Book-Reader: Bookeen, Kobo, Pocketbook, Sony, Tolino u.v.a.m. (nur bedingt: Kindle)

Das Dateiformat PDF zeigt auf jeder Hardware eine Buchseite stets identisch an. Daher ist eine PDF auch für ein komplexes Layout geeignet, wie es bei Lehr- und Fachbüchern verwendet wird (Bilder, Tabellen, Spalten, Fußnoten). Bei kleinen Displays von E-Readern oder Smartphones sind PDF leider eher nervig, weil zu viel Scrollen notwendig ist. Ein Kopierschutz bzw. Digital Rights Management wird bei diesem E-Book nicht eingesetzt.

Weitere Informationen finden Sie in unserer E-Book Hilfe.


Download (sofort verfügbar)

45,99 €
inkl. 7% MwSt.
Download / Einzel-Lizenz
PDF ohne DRM
siehe Systemvoraussetzungen
E-Book bestellen