Food Traceability and Authenticity

Analytical Techniques
 
 
CRC Press
  • erschienen am 22. November 2017
  • |
  • 364 Seiten
 
E-Book | ePUB mit Adobe-DRM | Systemvoraussetzungen
978-1-351-23090-2 (ISBN)
 
Food traceability is a growing consumer concern worldwide. Traceability is undertaken primarily at the administrative level, where the use of advanced analytical tools is not available. Nevertheless, the determination of geographical origin is a requirement of the traceability system for the import and export of foodstuffs (EU regulation 178/2002). The topics covered in this book include the history of traceability; legislations and rules; the actual traceability techniques and the potential analytical techniques for food traceability such as molecular methods (e.g. DGGE, SSCP), next generation sequencers (NGS), bio-captors, chromatographic techniques, isotopic analysis that are used for discrimination of organic food, fish, oils. The chromatographic techniques help in the use of volatile compounds analysis. The isotope analysis helps in distinguishing between chicken meat and vegetable oils. Ambient mass spectrometry is used for studying mycotoxines and alkaloids in foodstuffs and their management, food and feed authentication in olive and other plant oils, and wine. Vibrational methods (e.g. NMR and NIRS) are used to trace food by global spectrum. The book reviews the current and future techniques including metabolomic techniques.
  • Englisch
  • London
  • |
  • Großbritannien
Taylor & Francis Ltd
  • Für höhere Schule und Studium
  • 43 s/w Abbildungen, 10 farbige Abbildungen, 20 s/w Tabellen, 9 Farbfotos bzw. farbige Rasterbilder, 44 s/w Zeichnungen, 1 farbige Zeichnung
  • |
  • 43 schwarz-weiße und 10 farbige Abbildungen, 9 farbige Fotos, 44 schwarz-weiße und 1 farbige Zeichnungen, 20 schwarz-weiße Tabellen
  • 9,10 MB
978-1-351-23090-2 (9781351230902)
weitere Ausgaben werden ermittelt

Didier Montet is employed on the Food Safety Team at CIRAD, France.

Ramesh C. Ray is employed at ICAR - Central Tuber Crops Research Institute, India.

History of Food Traceability

Didier Montet, and Gargi Dey

Actuality on Food Traceability

Pierre Chartouny

Traceability in French and European law

Henri Temple

Emerging Trends in Traceability Techniques in Food Systems

Anil Kumar Anal, Muhammad Bilal Sadiq and Manisha Singh

Chemical and Biological 'Barcodes' or Markers in Food Traceability-a Case Study on Wines

Gargi Deya and Didier Montet

Traceability and Authentication of Organic Foodstuffs

Céline Bigot, Romain Métivier, Didier Montet, Jean-Christophe Meile

Geographical Origin Traceability of Foodstuffs Using a Molecular Technique PCR-DGGE

D. Montet, Amenan C. Kouakou, Y. Hamdouche, C. Teyssie, T. Rychlik, L.N. Tatsadjieu, E. Froeder Arcuri

Capillary Electrophoresis-Single Strand Conformation Polymorphism (CE-SSCP) as a Tool for Water Traceability

Jean Jacques Godon

Next Generation Sequencing in Food Authenticity and Safety

Cristina Barbosa, Sofia Nogueira, Ricardo Saraiva, Sandra Chaves

Detection of Biomolecules Using Surface Plasmon Resonance (SPR) Technology for Food Quality and Traceability

Christian Jay-Allemand, Nathalie Rugani, Ruba Nasri and Luc P.R. Bidel

Advances in Authentication Methods for Seafood Species Identification in Food Products

Véronique Verrez-Bagnis

Food Traceability and Authenticity Based on Volatile Compound Analysis

DUFOSSÉ Laurent

Analytical Tools in Authenticity and Traceability of Olive Oil

Noelia Tena, Ramón Aparicio-Ruiz, Anastasios Koidis, Diego García-González

Analytic Aspects of Mycotoxin traceability

Nolwenn Hymery

Authentication of Farmed Animal Diet

Erwan Engel and Jérémy Ratel

Authentication and Traceability of Agricultural and Food Products Using Vibrational Spectroscopy

Ph. Vermeulen, J.A. Fernandez Pierna, O. Abbas, H. Rogez, F. Davrieux and V. Baeten

Biocaptors and barcodes: new devices for the traceability and authenticity

Didier Tousch and Benoit Charlot

Dateiformat: ePUB
Kopierschutz: Adobe-DRM (Digital Rights Management)

Systemvoraussetzungen:

Computer (Windows; MacOS X; Linux): Installieren Sie bereits vor dem Download die kostenlose Software Adobe Digital Editions (siehe E-Book Hilfe).

Tablet/Smartphone (Android; iOS): Installieren Sie bereits vor dem Download die kostenlose App Adobe Digital Editions (siehe E-Book Hilfe).

E-Book-Reader: Bookeen, Kobo, Pocketbook, Sony, Tolino u.v.a.m. (nicht Kindle)

Das Dateiformat ePUB ist sehr gut für Romane und Sachbücher geeignet - also für "fließenden" Text ohne komplexes Layout. Bei E-Readern oder Smartphones passt sich der Zeilen- und Seitenumbruch automatisch den kleinen Displays an. Mit Adobe-DRM wird hier ein "harter" Kopierschutz verwendet. Wenn die notwendigen Voraussetzungen nicht vorliegen, können Sie das E-Book leider nicht öffnen. Daher müssen Sie bereits vor dem Download Ihre Lese-Hardware vorbereiten.

Bitte beachten Sie bei der Verwendung der Lese-Software Adobe Digital Editions: wir empfehlen Ihnen unbedingt nach Installation der Lese-Software diese mit Ihrer persönlichen Adobe-ID zu autorisieren!

Weitere Informationen finden Sie in unserer E-Book Hilfe.


Download (sofort verfügbar)

44,49 €
inkl. 7% MwSt.
Download / Einzel-Lizenz
ePUB mit Adobe-DRM
siehe Systemvoraussetzungen
E-Book bestellen