The Role of Franchising on Industry Evolution

Assessing the Emergence of Franchising and its Impact on Structural Change
 
 
Palgrave Macmillan (Verlag)
  • erschienen am 11. Mai 2017
  • |
  • XIV, 224 Seiten
 
E-Book | PDF mit Wasserzeichen-DRM | Systemvoraussetzungen
978-3-319-49064-9 (ISBN)
 

The role of franchising on industry evolution is explored in this book both in terms of the emergence of franchising and its impact on industry structure. Examining literature and statistical information the first section provides an overview of franchising. The Role of Franchising on Industry Evolution then focuses on two core elements; the emergence or franchising and the contextual drivers prompting its adoption, and the impact of franchising on industry-level structural changes. Through two industry case studies, the author demonstrates how franchising has the ability to fundamentally transform an industry's structure from one of fragmentation to one of consolidation.

1st ed. 2017
  • Englisch
  • Cham
  • |
  • Schweiz
Springer International Publishing
  • 1 farbige Abbildung
  • |
  • 1 farbige Abbildungen, Bibliographie
  • 2,08 MB
978-3-319-49064-9 (9783319490649)
10.1007/978-3-319-49064-9
weitere Ausgaben werden ermittelt

Rosalind Beere is a Lecturer of Strategic Management and Entrepreneurship at the National College of Ireland in Dublin. She has a multidisciplinary background which includes Economics, Sociology, and Business, and has taught undergraduate and postgraduate courses on Strategic Management, Entrepreneurship and Business Management. In terms of research her main area of focus is on Strategic Management and Entrepreneurship, specifically on franchising and its impact on industry evolution. Rosalind has worked as an independent consultant on strategic planning with a focus on start-ups and SMEs.

Chapter 1 Franchising Overview.- Chapter 2 International Context.- Chapter 3 The Emergence of Franchising.- Chapter 4 The Impact of Franchising on Industry Evolution.- Chapter 5 Case Study of the Irish Fast Food/Quick Service Restaurant Industry.- Chapter 6 Case Study of the Irish Real Estate Industry.- Chapter 7 Franchising: From Industry Fragmentation to Consolidation.- Chapter 8 Conclusion.

Dateiformat: PDF
Kopierschutz: Wasserzeichen-DRM (Digital Rights Management)

Systemvoraussetzungen:

Computer (Windows; MacOS X; Linux): Verwenden Sie zum Lesen die kostenlose Software Adobe Reader, Adobe Digital Editions oder einen anderen PDF-Viewer Ihrer Wahl (siehe E-Book Hilfe).

Tablet/Smartphone (Android; iOS): Installieren Sie die kostenlose App Adobe Digital Editions oder eine andere Lese-App für E-Books (siehe E-Book Hilfe).

E-Book-Reader: Bookeen, Kobo, Pocketbook, Sony, Tolino u.v.a.m. (nur bedingt: Kindle)

Das Dateiformat PDF zeigt auf jeder Hardware eine Buchseite stets identisch an. Daher ist eine PDF auch für ein komplexes Layout geeignet, wie es bei Lehr- und Fachbüchern verwendet wird (Bilder, Tabellen, Spalten, Fußnoten). Bei kleinen Displays von E-Readern oder Smartphones sind PDF leider eher nervig, weil zu viel Scrollen notwendig ist. Mit Wasserzeichen-DRM wird hier ein "weicher" Kopierschutz verwendet. Daher ist technisch zwar alles möglich - sogar eine unzulässige Weitergabe. Aber an sichtbaren und unsichtbaren Stellen wird der Käufer des E-Books als Wasserzeichen hinterlegt, sodass im Falle eines Missbrauchs die Spur zurückverfolgt werden kann.

Weitere Informationen finden Sie in unserer E-Book Hilfe.


Download (sofort verfügbar)

117,69 €
inkl. 7% MwSt.
Download / Einzel-Lizenz
PDF mit Wasserzeichen-DRM
siehe Systemvoraussetzungen
E-Book bestellen