Seed Quality: Basic Mechanisms and Agricultural Implications

Basic Mechanisms and Agricultural Implications
 
 
Food Products Press,U.S.
  • 1. Auflage
  • |
  • erschienen am 4. April 1995
 
  • Buch
  • |
  • Hardcover
  • |
  • 389 Seiten
978-1-56022-850-9 (ISBN)
 
On the basis that high quality seed is the foundation of higher agricultural productivity, this book focuses on various aspects of seed quality and integrated research at basic and applied levels. It is aimed at both students and teachers in agricultural and botanical disciplines.
  • Englisch
  • Abingdon
  • |
  • Großbritannien
Taylor & Francis Ltd
  • Für höhere Schule und Studium
  • Höhe: 217 mm
  • |
  • Breite: 162 mm
  • |
  • Dicke: 34 mm
  • 789 gr
978-1-56022-850-9 (9781560228509)
1560228504 (1560228504)
weitere Ausgaben werden ermittelt
ContentsPreface * Seed Viability * Seed Vigor * Methods of Viability and Vigor Testing: A Critical Appraisal * Production Environment and Seed Quality * Seed Quality and Microorganisms * Storage of Orthodox Seeds * Storage of Recalcitrant Seeds * Mechanisms of Seed Deterioration * Variety Identification: Modern Techniques and Applications * Low Water Potential and Pre-Sowing Germinating Treatments to Improve Seed Quality * Influence of Seed Quality on Crop Establishment, Growth, and Yield * Index

Versand in 3-4 Wochen

56,18 €
inkl. 7% MwSt.
in den Warenkorb

Abholung vor Ort? Sehr gerne!
Unsere Web-Seiten verwenden Cookies. Mit der Nutzung dieser Web-Seiten erklären Sie sich damit einverstanden. Mehr Informationen finden Sie in unserem Datenschutzhinweis. Ok